Åpning av tette avløp

Problemer med tett sluk, uvanlige lyder fra rørene, langsom vanndrenering eller ubehagelig lukt i boligen er ofte tidlige tegn på potensielle problemer med rørsystemet. I alvorlige tilfeller kan det bli tilbakeslag, som vil si at kloakk kommer opp av sluker og/eller toalettet.

For å forhindre komplikasjoner og unngå ekstra utgifter, er det avgjørende å håndtere slike problemer umiddelbart. Hvis du tror det kan være en blokkering, bør du vurdere å konsultere en fagperson før situasjonen forverres.

Trenger du hjelp nå?

Ta kontakt så svarer vi gjerne på alle spørsmål du har.

Åpning av tette avløp og rør

Når vi står overfor tette avløp, tar vi i bruk vår spylebil. Dette kjøretøyet er spesialdesignet med utstyr for høytrykksrensing av rør og kloakksystem. For at vi skal kunne gjøre jobben, trenger vi tilgang til det berørte røret – enten via en stakeluke, sluk eller ved å fjerne toalettet.

For å bryte gjennom blokkeringen benytter vi oss av en spyleslange utrustet med en høytrykksdyse. For å garantere kvaliteten på inngrepet, kombinerer vi ofte bruken av spyleslangen med et inspeksjonskamera. Dette gir oss visuell bekreftelse på at blokkeringen er fullstendig fjernet. Etter at arbeidet er utført, utfører vi alltid en rørinspeksjon for å avdekke årsaken og forsikre oss om at alt er som det skal.

Etter forespørsel fra kunde, kan vi utarbeide en detaljert rapport basert på rørinspeksjonen. I de sjeldne tilfellene der vår spyleslange ikke makter oppgaven, tar vi i bruk en fres med kjetting for å fjerne blokkeringen. Denne metoden har vist seg å være svært effektiv for å løse de mest gjenstridige problemene.

Når bør du kontakte fagfolk

Selv om det finnes mange metoder for å håndtere tette avløp på egenhånd, er det essensielt å gjenkjenne tidspunktene hvor en fagperson bør kontaktes. Noen blokkeringer eller utfordringer kan være for vanskelige å takle uten spesialisert utstyr og fagkunnskap.

Det er viktig å være oppmerksom på hva som havner i avløpssystemet. Informer husholdningen om hva som er trygt, og hva som ikke bør spyles eller helles ned i avløpet. For eksempel bør man unngå å kvitte seg med oljer, fett, og skadelige kjemikalier via avløpet. Mange skyller også ting som hygieneprodukter og kattesand ned i toalettet. Dette er selvsagt ting som ikke hører hjemme der.

Så hva kan jeg gjøre selv?

Det er en rekke tiltak du selv kan utføre for å forhindre en uheldig situasjon hvor spillvann sprer seg på gulvet. Kontinuerlig vedlikehold og proaktive skritt er nøkkelen til å forhindre de fleste utfordringer med avløpet.

Skulle det allikevel oppstå en situasjon hvor avløpet blir blokkert, er det avgjørende å forstå mulige årsaker og den mest effektive løsningen.

PS: Vi råder generelt ikke til å ty til tradisjonelle ‘kjerringråd’, som å bruke blandingen av bakepulver og/eller eddik. Ett feiltrinn kan bli en kostbar affære.

Trykk på løsningen for å lese mer om den.

Regelmessig vedlikehold

Det anbefales å rense avløpet jevnlig. Hvor ofte avhenger av avløpstype og hvordan det brukes. Det er smart å fjerne hår etter dusjing og hindre matrester i vasken fra å havne i sluken.

Kokende vann

Å helle kokende vann i avløpet er den enkleste og ofte mest effektive metoden for å løse opp mange blokkeringer, spesielt de som er forårsaket av fett eller såpe.

Avløpsåpner / avløpsrens

Avløpsrens er en kjemisk eller enzymbasert løsning laget for å åpne tette avløp. Skulle du oppleve at vannet dreneres langsomt, kan det være lurt å bruke en avløpsåpner før situasjonen forverrer seg.

Selv om avløpsåpnere ikke er det mest miljøvennlige valget, kan det være fornuftig å ha en flaske klar i skapet for slike tilfeller.

Avløpssil

En avløpssil er et hendig verktøy som primært brukes i kjøkkenvasker, dusjer og badekar. Hovedfunksjonen er å fange opp og forhindre at større avfall som matrester, hår og annet avfall går i avløpet, noe som kan føre til blokkeringer eller tilstoppinger over tid.

Avløpsåpner med sugekopp

Dette er et effektivt og miljøvennlig verktøy for å løse mange vanlige typer tilstoppinger i avløp og toaletter.

Vi har døgnvakt. Du når oss på telefon 470 20 587 eller 984 56 747.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Skroll til toppen