rørfornying

Hva er rørfornying?

Rørfornying eller rørrehabilitering er en metode som brukes for å reparere gamle og skadde rør. I stedet for å grave opp de gamle rørene og erstatte dem helt, vrenger vi inn en strømpe som er tilført en to komponent epoxy i det gamle røret. Foringen utvides til den er presset helt mot innsiden av det gamle røret og dekker alle hull og sprekker. Den trenger litt tid på å herde før den blir like sterk som et nytt rør, men når herdingsprosessen er fullført etter noen timer vil en ny, glatt og holdbar overflate inne i det gamle røret dannes. Denne løsningen er ofte en mer kostnadseffektiv løsning for rørreparasjon enn for eksempel pigging eller graving.

For å kunne vurdere behovet for rørfornying, utfører vi en rørinspeksjon. Dette utføres for å få et klart bilde av rørenes tilstand, slik at vi kan gi et nøyaktig prisestimat for rørfornying. En detaljert rørinspeksjon er essensiell for å identifisere eventuelle andre tilkoblinger til røret, sjekke fall, og andre elementer som er avgjørende for å utføre arbeidet på riktig måte. Vi benytter kvalitetsforing fra Boldan, både for private og borettslag.

Strømpeforing

Foringen som brukes i rørfornying er ofte en type filtstrømpe som er mettet med epoxy- eller polyester harpiks, noe som gjør den fleksibel og lett å håndtere. Den føres inn i det eksisterende røret ved hjelp av trykkluft og utvides til å passe tett mot rørets indre overflate. Når foringen er på plass, utsettes den for varme, vanligvis i form av damp. Varmen får metningen i foringen til å herde, noe som gjør den like hard og sterk som et nytt rør.

Herdetiden kan variere avhengig av flere faktorer, f.eks. rørets lengde og dimensjon, temperaturforhold og typen harpiks som blir brukt. Vanligvis er rørene klare til bruk samme dag, og forbrukeren blir sjelden påvirket. En rørinspeksjon vil kunne gi mer spesifikk informasjon basert på forholdene for prosjektet.

Når herdingsprosessen er fullført, må foringen kjøles ned. Dette kan ta litt tid, men når foringen har blitt tilstrekkelig avkjølt, vil eventuelle forgreninger eller tilkoblinger til røret bli gjenåpnet. Deretter vil røret bli inspisert en siste gang, vanligvis ved hjelp av en kamerainspeksjon. Dette sikrer at foringen har herdet på riktig måte, at alle tilkoblinger er riktige, og at det ikke er noen problemer med det nye røret. Opptaket fra kamerainspeksjonen er noe du som kunde mottar som en del av sluttdokumentasjonen.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Rørfornying Offentlig VA og bedrift

Glassfiberarmerte Strømper
RiNor AS bruker glassfiberarmerte strømper når vi skal fornye offentlige avløpsrør/overvannsrør og større dimensjoner opp til DN1800.
Systemet vi bruker er en meget kostnadseffektiv og effektiv metode for rehabilitering av avløpsrør. Tidkrevende gravearbeid unngås og forstyrrelser av infrastrukturen blir minimal. Sammenlignet med andre metoder reduseres energiforbruket betydelig takket være optimaliserte transport og installasjonsforhold.
Leverandøren vår har siden 1997 produsert UV-lys herdende glassfiberforsterket foring og leverer foringer ut fra spesifikke mål. https://bkp-berolina.de/en/

Høye mekaniske egenskaper
Foringen som vi bruker gir optimale fordeler for grøftefri rehabilitering av rør. Foringens harpiksimpregnerte foring trekkes inn i eksiterende rør som presses mot det gamle røret med trykkluft og herdes med UV-lys. Røret er dermed tettet fra innsiden og dets strukturelle bæreevne gjenopprettes. https://bkp-berolina.de/en/berolina-liner-system/berolina-liner/

Hvordan gjør vi det?
Først rengjør vi rørene med høytrykk som rengjør rørene grundig. Deretter kjører vi inn en kamera traktor for kartlegging av lengde, skader og påkoblinger. Når dette er utført kan vi bestille foringer. Disse blir produsert i den lengden vi trenger og kommer ferdig på pall til oss.

Når vi skal installere foringene trekker vi først inn en glidefolie som skal forhindre skader på foring som skal trekkes inn. Når dette er gjort er det klart for å vinsje foringer på plass. Strømpen blåses kontrollert opp med ca 0,5 bar trykk og trykkes dermed mot rørets vegg.

Når strømpe er ferdig trykksatt vil strømpen bli herdet med UV-lys som er montert på ett lystog. Dimensjon på røret og veggtykkelse på foring er avgjørende på herdetiden og hastighet på selve lystoget. Hastighet er nøye overvåket på en data maskin og alt blir loggført automatisk. Etter at foringen er trykksatt men før UV lampene på lystoget blir tent blir hele lengden på foringen kontrollert med kamera som sitter på lystog. På denne måten kan vi rette eventuelle feil før herding starter. Når dette er utført kan herding starte. Da tenner vi lampene og toget kjører da i en definert hastighet gjennom hele lengden. Røret er klart til bruk samme dag. Eventuelle påkoblinger blir freset opp med freserobot/frestraktor.

Vitual job: https://youtu.be/1l6jerjmSWY

Skroll til toppen