rørfornying privat

Med tiden må alle gjøre noe med rørene, det kan være at rørene er gått over sin levetid eller at det har oppstått ett akutt problem som skader eller andre ting.

Dette arbeidet ønsker de aller fleste skal skje uten at man må grave opp hage og innkjørsel. Eller pigge opp hele gulvet i kjeller og rive vegger i boligen. Da kan rørfornying være en veldig god løsning som er at vi lager nye rør på innsiden av de gamle og bruker de gamle rørene som en støtte for de nye.

Rørfornying er ofte en mye billigere løsning enn å legge nye rør.
For å kunne sjekke om det er nødvendig med rørfornying så utfører vi en rørinspeksjon av rørene. Dette utfører vi for at vi skal kunne får ett godt bilde på rørenes tilstand og dermed kan gi ett nøyaktig pristilbud på rørfornying.
Det er viktig å få tatt en grundig rørinspeksjon for å kartlegge om det andre påkoblinger på røret. Vi sjekker og fall, og andre ting som er nødvendig for å kunne utføre jobben korrekt.

Foringer vrenges på plass

Det nye røret lages som regel av en epoxymettet foring, som vrenges inn i det gamle røret ved hjelp trykkluft. Vi trenger kun tilkomst i én ende av ledningsnettet for å få den myke foringen på plass. Når det er gjort, herdes foringen ved hjelp av steam som må stå noen timer før det er ferdig. En rørfornying er ferdig samme dag og som regel blir ikke forbruker rammet av dette. Rør kan brukes samme dag.

Foringen vi bruker er en filtstrømpe. Den er mettet med Epoxy – eller polyester harpiks. Foringen herdes med damp slik at den herdes.
Herdetiden kan ta noen timer, det avhenger av dimensjon og lengde. Etter noen timer med varm steam, har den blitt til et nytt, slitesterkt rør, uten noen skjøter. Er det grenrør på rørstrekket, bruker vi en fres for å åpne disse. Vi kan også fornye grenrørstilkobling hvis det er nødvendig.
Når herdingen er gjennomført kjøles foringen ned i en periode. Deretter åpner vi eventuelle påkoblinger, og kontrollerer at det nye røret er slik det skal med en rørinspeksjon. Vi gjør opptak av det nye røret, og dette opptaket er en del av sluttdokumentasjonen som du som bestiller får.

Fordeler ved rørfornying

  • Den store fordelen med rørfornying er at det ikke er nødvendig med oppgraving, som kan være områder med hager, støttemurer, steinlagte/ asfalterte plasser eller under garasjer som er bygget etter at rørene ble lagt. Det samme gjelder selvsagt for offentlige gater. Det blir med andre ord ikke så ikke så mye rot når vi utfører en rørfornying
  • Rørfornying er en rask og effektiv metode, og livet kan gå som normalt samme dag som vi utfører jobben
  • Målet er at et nytt rør skal vare i minst 100 år.
Skroll til toppen